Principiul ultrasonic

Senzorii ultrasonici emit pulsatii acustice scurte, de inalta frecventa, la intervale de timp regulate. Acestea se propaga prin aer cu viteza sunetului. Daca lovesc un obiect, acestea sunt reflectate inapoi ca semnale ecou la senzor, care calculeaza distanta pana la obiect pe baza intervalului de timp dintre emiterea semnalului si receptarea ecoului.

principiul ultrasonic

Deoarece distanta pana la obiect este determinata prin masurarea timpului de deplasare a undelor si nu prin intensitatea sunetului, senzorii ultrasonici sunt excelenti pentru eliminarea interferentelor de fundal.

In principiu, toate materialele care reflecta sunetul pot fi detectate, indiferent de culoarea lor. Chiar si materialele transparente sau folii subtiri nu reprezinta nicio problema pentru un senzor ultrasonic.

Senzorii ultrasonici Microsonic sunt potriviti pentru distante de la 30 mm pana la 10 m si deoarece masoara timpul de deplasare, ei pot efectua o masuratoare cu precizie ridicata. Unii dintre senzorii nostri pot sa determine semnalul cu o precizie de mai putin de 0.18 mm.

Senzorii ultrasonici pot sa vada prin aer plin de praf si prin vapori de cerneala. Chiar si depuneri subtiri pe membrana senzorului nu afecteaza functionarea acestuia.

Senzori cu o zona fara vizibilitate de doar 30 mm si o dispersie a undelor foarte ingusta gasesc astazi aplicatii complet noi: masurarea nivelurilor in cutiile de iaurt si eprubete precum si scanarea sticlelor mici in sectorul de ambalare - nicio dificultate pentru senzorii nostri. Sunt detectate chiar si firele subtiri.

Apa limpede sau cafea neagra

Senzorul ultrasonic detecteaza practic toate lichidele

Rosu, albastru, galben...

Care este culoarea ta preferata? Senzorul ultrasonic le agreeaza pe toate

Alb pe alb, negru pe negru?

Nicio problema pentru senzorul ultrasonic

Coli de sticla, folii subtiri

Senzorul ultrasonic le detecteaza pe toate

Catifea si piele

Aproape toate tipurile de materiale pot fi detectate

Granule mari sau nisip fin

Senzorul ultrasonic este imbatabil la controlul nivelului

Doresti suport tehnic / o cotatie de pret?
Contacteaza-ne