Moduri de functionare

moduri functionare senzori ultrasonici

Diverse moduri de functionare si configuratii ale dispozitivelor ofera posibilitatea ca senzorii Microsonic sa fie folositi in toate aplicatiile imaginabile de automatizari.

Zona fara vizibilitate a senzorului determina cea mai mica distanta de detectie admisibila. In aceasta zona nu trebuie plasat niciun reflector perturbator sau alt obiect deoarece aceasta poate conduce la masuratori incorecte.

Distanta de detectie este masurata prin diferite reflectoare standard.

Distanta de functionare este zona de functionare tipica a unui senzor.

Senzorul poate fi folosit deasemenea si pentru distante apropiate de distanta maxima daca se utilizeaza reflectoare de calitate.

reflexionstaster_en
Senzorul ultrasonic in mod reflector (switch de proximitate)

Aceasta este metoda clasica de functionare. Utilizeaza eliminarea interferentelor de fundal care este superioara altor principii de analiza. Switch-ul este activat de indata ce obiectul se afla in locul de detectie fixat.Locul de detectie este cuplat cu histerezis. Acest mod de functionare este potrivit pentru numararea obiectelor pe o banda transportoaresau pentru detectie prezenta. Senzorii utilizabili ca switch de proximitate sunt cei din gamele: mic, Ics, Ipc, si pico.

2
Modul fereastra

Este o extensie a modului reflector. In acest caz switch-ul este activat doar cand obiectul este localizat intr-un interval definit de doua limite. Poate fifolosit pentru a monitoriza, spre exemplu, dimensiunea corecta asticlelor dintr-o lada, sticlele mai mici fiind respinse.Ca optiune, senzorii mic, Ics si Ipc pot fi configurati pentru modul fereastra cu software-ul LinkControl. Unii senzori pico sunt special conceputi pentru acest mod de functionare.

3
Bariera ultrasonica reflectoare sau pe doua cai

Functioneaza intr-un mod similar cu o bariera fotoelectrica. In comparatie cu o bariera fotoelectrica, nu este necesar un reflector triplu special sau alt dispozitiv. Orice reflector, spre exemplu o foaie metalica, este potrivit. In acest caz senzorul ultrasonic este setat in modul fereastra in asa fel incat reflectorul fixat este in interiorul ferestrei. Bariera ultrasonica reflectoare produce un semnal de indata ce un obiect acopera complet reflectorul. Nu conteaza daca tinta acopera tot sunetul sau il deviaza. Astfel, acest mod de functionare este folosit pentru materiale spumoase sau alte materiale greu de detectat si pentru scanarea obiectelor cu suprafata neregulata.

4
Modul suprimare de prim-plan

Spre deosebire de modul fereastra, ignora toate semnalele ecou mai apropiate decat distanta de detectie setata. Se pot neglija elementele minore perturbatoare care ies in evidenta in prim-planul zonei de detectie. Spre exemplu, gatul unei sticle poate fi suprimat cand se verifica nivelul in sticla. Senzorii mic si Ics suporta acest mod de functionare.

5
Senzorii ultrasonici cu iesire analogica

Transmit masuratoarea ca o tensiune proportionala (0-10V) sau curent (4-20mA). In cazul senzorilor mic si Ics limitele ferestrei pot fi setate si este disponibila o alegere a caracteristicii de functionare, crescatoare sau descrescatoare. Rezolutia este intotdeauna 0.36mm, indiferent de dimensiunea ferestrei.

6
Senzorii ultrasonici cu conexiune de transmisie

Pot fi integrati in sisteme standard cu magistrala de transmisie. Masuratoarea este transmisa catre comanda in byte sau format word.

7
Detectarea ultrasonica a doua foi dbk

Functioneaza ca o bariera intr-un singur sens si detecteaza doua sau mai multe foi lipite impreuna din neatentie. Sistemul transmitator-receptor poate scana hartie, folie, carton si foi subtiri de metal. Iesirile de semnal sunt disponibile pentru indicarea foilor duble sau a foilor lipsa.

Doresti suport tehnic / o cotatie de pret?
Contacteaza-ne