Aplicatii

1
Detectare ultrasonica a foilor duble

Identifica doua sau mai multe foi de material lipite una peste alta. Gama de produse dbk-4 este ideala pentru utilizare in aplicatii ce folosesc hartia,precum masini de tiparit alimentate cu hartie coli, imprimante, fotocopiatoare, masini de colationat. Pentru materiale mai dense precum foi de plastic sau carduri groase se foloseste dbk-5.

2
Controlul calitatii direct pe banda transportoare

pico-ust-25-CD/S/HV/M18 cu iesire pnp in comutatie detecteaza sticlele care sunt prea inalte sau prea mici, sau care sunt cazute.

3
Detectarea ruperii cablului in timpul infasurarii/ desfasurarii acestuia

mic+130/D/TC cu distanta de functionare de 350mm sau mic+35/D/TC cu distanta de functionare de 1300mm pot fi folositi in functie de dimensiunea tamburului.

4
Detectare robotizata

Datorita dimensiunilor compacte, senzorii pico cu cilindru filetat M18 sunt ideali pentru a pozitiona bratele robotilor.

5
Detectare persoane

Daca este nevoie de detectia prezentei persoanelor, se recomanda folosirea unui senzor cu o distanta de functionare mult mai mare decat distanta de scanare necesara. Cu cat este mai mare distanta de functionare a senzorului, cu atat este mai mica frecventa ultrasonica a acestuia. Iar cu cat este mai mica frecventa ultrasonica, cu atat este mai usor sa se detecteze materiale vestimentare absorbante precum lana si catifea cord.

6
Pozitionare

Daca se scaneaza panouri de geam sau alte suprafete plane, netede, senzorul ultrasonic trebuie sa scaneze perpendicular pe suprafata.

7
Monitorizare folie

Folia din masinile de ambalat este foarte usor de monitorizat cu senzori din gama pico. Daca materialul nu este intins, se recomanda operarea senzorului in modul bariera reflectoare sau pe doua cai, deoarece acest mod de operare functioneaza fiabil chiar si cand fascicolul sonic este deviat de valurile de material.

8
Monitorizare tava

O solutie pentru operarea senzorului in modul bariera reflectoare sau pe doua cai este de preferat atunci cand obiectul de scanat absoarbe undele sonore sau, datorita formei sau pozitei din tava, acesta deviaza undele sonore. In aceasta situatie un reflector aditional este pozitionat in spatele obiectului de scanat. Un senzor ultrasonic cu iesire in comutatie, functionand in modul fereastra, emite un semnal de indata ce obiectul mascheaza reflectorul.

9
Detectie prezenta

Senzori cu iesire in comutatie precum cei din gama mic pot fi folositi in functie de dimensiunea cutiei sau a containerului. mic+25/D/TC, mic+35/D/TC si mic+130/D/TC sunt folositi pentru scanarea cutiilor mici. Pentru containere mari se recomanda mic+340/D/TC sau mic+600/D/TC. In cazul in care cutia sau containerul trebuie scanat de mai multi senzori, se recomanda folosirea unui senzor din gama wms impreuna cu un controller wms separat.

10
Masurarea latimii si inaltimii

Controller-ul wms-4/4l cu 4 iesiri analogice ofera posibilitatea functionarii simultane a pana la 4 senzori ultrasonici cu distante de detectie diferite, pentru scanare tridimensionala a oricaror dimensiuni de cutie.

11
Control nivel

Detectia nivelului de umplere de la cativa milimetri pana la 6 metri. Sunt disponibili senzori ultrasonici cu una sau doua iesiri in comutatie pentru control minim/maxim sau cu iesiri analogice 0-10V si 4-20mA plus senzori pentru INTERBUS.

12
Control bucla

In acest caz un senzor ultrasonic cu iesire analogica scaneaza de deasupra bucla si avanseaza materialul in functie de dimensiunea buclei. In cazul scanarii de deasupra, daca bucla de material tinde sa se balanseze lateral, undele sonore sunt deviate foarte usor. In asemenea cazuri este recomandata scanarea buclei de dedesubt.

13
Verificare diametru

Diametrul unei role de material poate fi detectat de catre un senzor ultrasonic cu iesire analogica. Pentru diametre mici se foloseste mic-31/IU/HV/M30 iar pentru diametre de pana la 2.5 metri se foloseste mic-101/IU/HV/M30.

14
Control inaltime stiva

Senzorii ultrasonici sunt ideali pentru detectarea cu precizie ridicata a inaltimii unei stive de material precum placi de lemn, panouri de geam, coli de hartie, panouri de plastic.

15

Controlul nivelului sub presiune de pana la 4 bari este posibil cu senzorii Ipc si un cap de senzor rezistent la presiune. Pentru aplicatii standard sunt disponibile capete de senzor filetate.

16
Bariera ultrasonica

Setarea barierei reflectoare sau pe doua cai se face usor folosind un senzor ultrasonic ce functioneaza in modul fereastra. Pentru aceasta un reflector permanent este plasat in spatele obiectului de scanat. Cand un obiect mascheaza reflectorul, este generat un semnal.

18

Control interval trans-o-prox face posibil controlul activ al intervalului dintre doua vehicule. Pentru aceasta pe fiecare vehicul este montat un senzor ultrasonic in partea din fata si unul in partea din spate. Vehiculul din fata raspunde la semnalele de la vehiculul din spate.

19
Instalatie pentru extruder folie

Controller-ul wms-4/4l cu patru iesiri analogice 4-20mA este ideal pentru controlul diametrului la un extruder de folie.

20
Controlul incarcarii in lada

Senzorii coloana pico au fost special dezvoltati pentru aplicatii precum verificarea daca lazile sunt pline sau goale, sau pentru scanarea sticlelor de plastic goale pe o banda transportoare. Senzorul poate distinge sticlele care sunt prea inalte sau prea mici, sau care sunt cazute.

21

Detectare obstacole trans-o-prox ofera posibilitatea protectiei fara contact a vehiculelor ghidate automat (AGVs) in directia de deplasare. Pana la patru senzori ultrasonici pot fi montati in directia de deplasare a unui vehicul industrial. Cu o distanta de prealarma si o distanta de oprire, vehiculul poate fi oprit lin inaintea unui obstacol, fara ca tamponul de impact sa declanseze mecanismul de franare.

Doresti suport tehnic / o cotatie de pret?
Contacteaza-ne